Galleri

  • Paul Gauguin blir fotografert på atelieret til sin tjeskkiske kunstnervenn Alphonse Mucha sammen med sin javanesiske elskerinne Annah. Vennene poserer i pussige kostymer på bildet; Annah er utkledt som en ærbar nonne med stor, hvit hodepryd og hendene ærbart i kryss over brystet, mens Paul er iført svart dress, hvit skjorte og en damehatt med store blomster på hodet. Han er glattbarbert, og med en stor, svart bart. Vennene poserer alvorlig og teatralt for fotografen.

  • August Strindberg er mye sammen med Paul Gauguin, som er nabo med ekteparet Ida og William Molard på Rue Vercingétorix 6 i Paris. Ekteparet er en slags uformelt samlingspunkt for radikale kunstnere.

    Andre kunstnere som kommer hit er den modernistiske komponisten Frederick Delius og plakatkunstneren Alphonse Mucha, en av pionerene innenfor den nye l'Art nouveau-stilen.

  • Paul Gauguin blir dette året fotografert i atelieret til sin tsjekkiske kunstnervenn venn Alphonse Mucha mens han spiller på et lite husorgel iført hvit skjote og rutete, elegant dressjakke.

    Han er uten bukser, glattbarbert, og med en impinerende og velpleid bart. Håret er mørkt og kortklippet, hårfestet har flyttet seg en del bakover på skallen. De hvite, store skjorteflakene henger løst ned over krakken han sitter på ved orgelet. Krakken er plasert på et stort skinn. De nakne bena hans er hvite og spinkle. Føttene smale.