Galleri

  • Ole Bull ankommer Milano og holder noen konserter rundt omkring i Italia. I Bologna oppsøker han tidens ledende sanger Maria Malibran (1808-1836) og fiolistvennen hennes Charles Béirot (1802-1870). Han spiller for dem, og imponerer stort. "Men De må sikkert gjøre Furore overalt. Hvorledes har det sig at jeg ikke har hørt om Dem før?" skal Malibran ha uttalt. Vennskapet med de to musikerne skal komme til å lønne seg for Bull.

  • Ole Bull er en 24 år gammel bergenser som vikarierer for sine venner Maria Malibran og Charles Béirot på en konsert i Società del Casino i Milano. Bull skal siden komme til å regne denne konserten som sitt gjennombrudd som kunstner. En rekke konsertsuksesser følger, og de får gode kritikker.

  • Ole Bull drar tilbake til Paris fra Milano i triumf etter sin debutkonsert. Han blir strålende mottatt og får spille mange konserter.

  • Albert Einstein sin fars forretning går konkurs, da vekselstrømmen har seiret og gjort farens likestrømsmaskiner avleggs. Familien prøver de neste årene lykken i Milano og Pavia. Albert er femten år gammel, og trives dårlig på skolen, hvor han kjeder seg og gjør opprør mot puggementaliteten. En venn av familien har imidlertid introdusert ham for Kant og Euklids geometri, og dette er han interessert i.