Dato
1838

Viggo Hørups far, Frederik Bentsen Hørup, kommer som nyutdannet lærer til rytterskolen i Tropmagle. Kort etter blir han gift med den fem år eldre Emilie Julie Drachmann, som kommer fra København, hvor hun har jobbet som sykepleier på Frederiks hospital. Hennes bror er Andreas Georg Dracmann, blir etter hvert kirurg og professor.

De tre søsknene Emilie, Louise og Andreas skal etter hvert få barn som skal markere seg sterkt i dansk politisk liv og kulturliv: Viggo Hørup, Holger Drachmann og Henriette Steen. Viggo og Henriette, som altså er søskenbarn, skal komme til å få et langt langt, utenomekteskapelig kjærlighetsforhold, som også skal komme til å resultere i et barn. Holger skal komme til å bruke dem som modeller for en av sine romaner. Og Viggo skal komme til å bli en trofast venn og rådgiver for Amalie Skram etter hennes separasjon fra Erik Skram.

Tema
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Krogh, T. (1984). Viggo Hørup : en illustreret levnedsskildring. [København], Gyldendal.s. 26 og http://trees.ancestry.com/tree/47826041/family?fpid=28213618898