Galleri

  • Edvard Munch skriver til sin tante Karen fra Berlin og ber henne sende ham frakken hans på billigste, men også raskeste måte. Han er nemlig invitert sammen med noen kunstnere av Adelsteen Normann, og Edvard har inntrykk av at man legger stor vekt på å være korrekt antrukket her nede i storbyen.

    Når utstillingen hans åpner, regner han dessuten med at han kommer til å få flere invitasjoner, og da gjelder det å være pent kledt. Utstillingen skal holdes i det nybygde Architektenhaus.

    Han er invitert av Berlins kunstnerforening, som har annonsert "Ibsen-aktige bilder".

  • Edvard Munch har tilbrakt kvelden før sin utstillingsåpning i Berlin med å male de siste strøkene på maleriene sine. Nå er det åpning, og klokka ti presis åpnes dørene. Og før klokken er elleve, hører han hviskingen og latteren blant publikum.

    De er støtt: Publikum syns bildene er latterlige, groteske, tegn på et fordervet sinn. Det virker som om de mener at  selve Kunsten er truet. Denne nordmannen Munch, som i Frankfurter Zeitung blir kalt Blunch, omtales som en gal impresjonist som har brutt seg inn blant rekke av de gode borgelige malere og forgiftet kunsten.