Arbeid
Kjønn
Mann
Fødselsdato
6 august 1809
Fødselssted
Dødsdato
6 oktober 1892

Galleri

  • Alfred Tennyson blir født i Somersby i Lincolnshire, England som sønn av en prest i en barneflokk på 12. Faren er i sin tid blitt gjort arveløs i ung alder av sin far. Han oppdrar en stor familie, men er konstant i mangel på penger, drikker mye og blir etter hvert mentalt ustabil. En av Alfreds brødre blir etter hvert sendt til et asyl. Tennyson og to av hans eldre brødre skal komme til å skrive poesi allerede i tenårene.

  • Alfred Tennyson er en ung gutt på 17 år som utgir sin første samling poesi sammen med to av brødrene sine.

  • Alfred Tennyson er en ung mann som har begynt på Trinity College i Cambridge, hvor han er blitt medlem av et hemmelig selskap kalt «Cambridge Apostles». Her på Cambridge møter han Arthur Henry Hallam, som blir hans beste venn, forlovet med hans søster, og som han skal skrive et sørgedikt til når vennen dør som ung mann noen år senere. Dette diktet skal komme til å bli svært berømt.

  • Alfred Tennysons far, som er prest, dør i løpet av våren, og Alfred blir nødt til å forlate Cambridge før han kan ta en grad. Han drar tilbake til prestegården i Somersby hvor han får lov til å bo i de neste seks årene. Her deler han ansvaret for sin mor og hennes store barneflokk. Hans studievenn Arthur Hallam kommer på besøk i løpet av sommeren og blir forlovet med Tennysons søster Emilia.

  • Alfred Tennysons venn Arthur Hallam får et slag (cerebral hæmorrhage) mens han ferierer i Wien, og dør. Tapet av vennen er oppskakende på Tennyson, men inspirerer ham også til å skrive et utall vers som skal komme til å bli ansett som blant den vakreste poesien skrevet i England. Men etter dette skriver han nesten ikke noe på ti år.

  • Alfred Tennyson er en mann på 33 år som lever sparsommelig i London. Dette året får han utgitt to poesibøker; den første har kun tidligere publisert dikt, men den andre består utelukkende av nye dikt. Disse blir møtt med øyeblikkelig suksess.

  • Alfred Tennyson er en ung mann som lever sparsommelig i London. Dette året får han utgitt The Princess. Diktsamlingen får stor suksess. I den går han i tidens ånd positivt inn for feminisme.

  • Alfred Tennyson utgir sitt mest berømte verk er Idylls of the King. Det er en rekke fortellende dikt basert utelukkende på kong Arthur og arthurianske fortellinger. Verket er dedikert til prins Albert , Victorias ektemann. Dronningen leser det, og er berørt.

  • Alfred Tennyson dør, 80 år gammel i sitt hjem på Isle of Wight. Han er blitt en meget feiret poet, og også gjort til Lord av dronning Victoria, som er en stor fan. Han er sterkt kritisk til organisert religion, og anser seg som en slags agnostiker.