Arbeid
Kjønn
Mann

Galleri

  • Daniel Jacobson, som skal komme til å være en av legene som behandler Amalie Skram under innleggelsen på Københavns Kommunehospital i 1894, blir født i København i en jødisk familie.

    Han vokser opp i et københavnsk borgerlig miljø. Som barn skal han komme til å utmerke seg med en fint utviklet oppfattelsesevne og sterk psykologisk sans. Han skal komme til å bli den eldste av tre søsken. 

  • Daniel Jacobson, som skal komme til å bli en av Amalie Skrams leger ved innleggelsen i 1894 på Københavns kommunehospital, arbeider som voluntør på sykehuset. Her treffer han overlege Knud Pontoppidan, som skal komme til å bli kjent som Professor Hieronimus i Amalies sinnssykeromaner. Jacobson blir så opptatt av Pontoppidans personlighet og virke at han beslutter seg for å bli nervelege

  • Daniel Jacobson blir medisinsk kandidat fra Københavns universitet. Han skal nå komme til å gjøre studierreiser til Paris for å studere arbeidet til den berømte Charcot på La Salpetirere i Paris, og til National Hospital i London.

  • Daniel Jacobson mottar sin doktorgrad i medisin etter å ha disputert på en avhandling om Dementia paralytica. Han har arbeidet med den under professor Knud Pontoppidan i København og Valdemar E: Steenberg her i Roskilde, ved Skt. Hans hospital. Dette året får ah sin spesiallegeanerkjennelsee i nerve- og sinnssykdommer.