Galleri

 • Sigmund Freud reiser denne sommeren til Frankrike for å studere hypnose i noen uker under legen Hippolyte Bernheim i Nancy. Han skriver en rekke brev hjem til sin svigerinne Minna Bernays om hvordan han kjeder seg, og om hvor ensom han føler seg. Men han forteller ikke mye om sitt faglige virke på reisen.

 • Sigmund Freuds svigerinne Minna Bernays, søsteren til hans kone Martha, flytter inn hos ham og familien i Berggasse 19. Ryktet går om at hun og Freud har hatt et forhold.

  Minna skal komme til å bo hos familien i 42 år, og er en viktig samtale partner for Freud.

 • Sigmund tror ikke lenger på sin egen lære om nevrosene. Dette skriver han om i et brev til sin Venn Fliess i Berlin. Han viser til teorien om at nevrose springer ut av seksuelle overgrep mot barn. Tanken om at fedrene vanligvis har skylden, har skapt en forferdelse som Freud knapt har kunnet forestille seg. Flere av hans egne søstre har hysteriske symptomer, så dersom hans egen nevroselære er korrekt, vil det si at hans egen far må ha vært en overgriper.

 • Sigmund Freud tar inn på et hotelll i de sveitsiske alpene sammen med sin svigerinne Minna Bernays. Han skriver seg inn i hotellets gjestebok som Dr. Freud og kone. Det skal siden komme til å bli spekulert mye i om Sigmund og Minna har et forhold, og også om at Minna kan ha blitt gravid, ogblitt nødt til å  ta abort. Det kommer i det hele tatt til å bli spekulert mye om dette mystiske hotelloppholdet. Carl Gustav Jung kommer til å hevde at Freud en gang innrømmet for ham at han hadde et erotisk forhold til sin svigerinne.

 • Sigmund Freud avslutter det lange samarbeidet han har hatt med kollegaen og vennen Fliess. Ved siden av svigerinnen Minna Bernays er Fliess den eneste Freud har hatt å diskutere arbeidet sitt med de siste årene.

  De to skal komme til å brevveksle i enda to år, men aldri møte hverandre igjen.

  I brevvekslingen mellom de to skal verden siden kunne lese om Freuds mange problemer i disse årene; depresjoner, angst for å reise og angst for å dø, vekslende med perioder fulle av selvsikkerhet og stor produksjonsevne.