Galleri

  • Henrik Ibsen og to kamerater står opp grytidlig denne morgenen for å starte vandringen over Sognefjellet. De legger ut fra Presteseter i Bøverdalen og bruker 16 timer over fjellet til Skjolden.

    Denne sommeren skriver Henrik på stykket Kjærlighedens komedie. Det er et teaterstykke som undersøker hva som skjer når en ung dikter finner det umulig å være både dikter og ektemann, men i stedet kommer til den løsningen å be sin elskede om å være hans muse og elskerinne for en sommer, slik at han kan nære seg av henne inntil han har fått det han trenger.

  • Henrik Ibsen, som på sin samlerferd nok opprinnelig har tenkt seg korteste vei over til Vestlandet, gjennom Sjåk og videre til Geiranger eller Stryn, har på prestegården i Lom truffet på den katolske presten Christopher Holfeldt-Houen og den 23 år gamle Ludvig Aubert, som nettopp var blitt forlovet med Elise Aars, en av prestedøtrene på gården. De hadde tenkt seg over Sognefjellet til Skjolden, i retning Bergen. Dermed har han endret planene og blitt med sørover gjennom Bøverdalen.