Galleri

  • Rainer Maria Rilke og Clara Westhoff gifter seg i Bremen. De tilbringer sin bryllupsreise i Weisser Hirsch, et eksklusivt sanatorim nær Dresden. Rainer er rekonvalesent etter lang tids sykdom.

  • Rainer Maria Rlike anmelder Amalies roman Julehelg (som han har lest på tysk) i den tyske avisen Bremer Tageblatt. Hans omtale er meget rosende, og han slår fast at hun er en stor kunstner. I samme artikkel anmelder han Selma Lagerløfs Jerusalem II.

  • Rainer Maria Rilke og hans kone Clara er i Worpswede, i nærheten av Bremen, på besøk hos venner. Rainer føler seg elendig, både fysisk og psykisk, og han klarer ikke å skrive. Han trenger stillhet og ensomhet.Han tror de fysiske plagene kan ha å gjøre med uregelmessigheter i blodsirkulasjonen. Han har hodepine, tannverk, en stikkende smerte i øyenene og influensaliknende symtpomer med feber. Han forsøker dampbad, og går barføtt for å hjelpe på plagene. Ute regner det, og rommet han har fått, er fuktig og utrivelig. Det er vanskelig for ham å være sammen med mennesker.