Galleri

  • American Colonization Society etableres i New Jersey. Selskapet har som formål å understøtte frigitte afrikanske slavers emigrasjon til Afrika.

  • Den første elektriske telegrafen blir installert over en strekning på drøyt to mil på The Great Western Railway i USA. Patenten skal imidlertid i løpet av få år bli utkonkurrert av den enklere og billigere patenten til Samuel Morse, som også finner opp det som siden skal bli kalt morsesignalene. Et års tid senere skal følgende telegrafiske beskjed bli sendt over tre kilometer i et jernverk i New Jersey: A PATIENT WAITER IS NO LOSER.

  • Walt Whitman får slag. Han er 54 år gammel. I juni dør hans mor. Han forlater Washington og flytter inn hos sin bror George i Camden, New Jersey.

  • Thomas Edison, som er en amerikansk forretningsmann, industrigründer og oppfinner, får i dag godkjent patent på en elektrisk glødelampe basert på kulltråd. Denne oppfinnelsen skal vise seg å bety løsningen på problemet med å skaffe elektrisk lys i stor skala til bruk i både private og offentlige bygninger. Glødelampene blir raskt satt i produksjon. Om to år kommer den første offentlige bygningen til å være opplyst av glødelamper, i et teater i byen Brno.