• Amalie Müller sender et brev til sin far Mons Alver i Amerika. I konvolutten legger hun et fotografi av de to sønnene sine, Ludvig og Jakob. På baksiden skriver hun: "En venlig hilsen til Bedstepapa fra Jakob og Ludvig, 5 1/2 år gammel og 3 1/2. "

    Om mange år kommer dette fotografiet til å bli funnet igjen hos Mons' amerikanske etterkommere. Hans amerikanske datter Elizabeth, som kommer til å bli født om seksten år, kommer til å skrive på det samme fotografiet: "My sisters children".

  • Kaptein August Müller, som har med familien på jordomseiling med skipet sitt, lar seg fotografere i Odessa.

  • Amalie Müller er i Odessa med Augusts skip, dypt deprimert og motløs. Noen ganger er hun så redd at hun ikke engang våger å be, selv om troen så langt har vært en støtte for henne.

    De religiøse kvalene er enorme.

    Så får hun brev fra sin kjære lærer Ole Elias Holck fra skoletiden i Bergen. Han sender henne kjærlige og formanende ord, hun føler at det er Gud selv som taler til henne gjennom dette brevet,  og tar dem inderlig til seg.

    I Odessa sender hun sønnene Jakob og Ludvig til fotografen. Bildet som blir tatt av dem sender hun til sin far Mons Alver.