Galleri

  • Theo van Goghs helse er blitt svært dårlig i månedene som har gått etter broren Vincents død. Han har i flere år lidd av en alvorlig nyresykdom, og har syfilis. Nå er helsetilstanden blitt verre. Han har sagt opp jobben sin hos kunsthandlerfirmaet Goupil, og har hatt planer om å danne det malerkolektivet som broren så ofte snakket om.

    Han vil etablere seg som impresjonistenes kunsthandler. Men det har ikke gått om han planla. Den nervøse spenningen har slått over i spontant sinnsforvirring, og han har forsøkt å drepe sin kone Jo og deres lille sønn.

  • Theo van Gogh på sinnssykehuset i Utrecht, 34 år gammel. Dødsårsaken angis som "dementia paralytica forårsaket av arv, kronisk sykdom, overarbeid og tristhet".

    Han etterlater seg konen Johanna (jo) og sønnen Vincent, som er spedbarn, og oppkalt etter sin onkel Vincent van Gogh. Leiligheten deres i Paris er fylt opp av Vincents verdiløse malerier. Hun blir rådet til å kvitte seg med dem, men tar dem i stedet med seg tilbake til Holland og etablerer der et pensjonat utenfor Amsterdam. Hun gjenopptar kontakten med kunstnerne hun er blitt kjent med gjennom Theo.