Fra dato

Til dato

  • Søren Kierkegaard skriver et brev til sin svigerinne Sofie Henriette (Jette), som han er svært glad i. Hun har nå vært gift i seks år med hans bror Peter Christian, som er prest i på Sorø. Jette er selv prestedatter, og allerede som ung jente ble hun regnet som nervøs og svakelig. Etter at hun fødte sin sønn for fem år siden, ble hun stort sett sengeliggende, med det som blir betegnet som «nervøse lidelser». Sønnen hennes skal også komme til å få store psykiske problemer. Søren har vært på besøk hos den lille familien. Han vet selv noe om hva det vil så å ha det vondt.

  • Frits Thaulow blir født i Christiania. Faren er en velstående apoteker, og familien liberal og kulturinteressert, han holder et stort og selskapelig hus, og regnes for å være litt eksentrisk. Bjørnstjerne Bjørnson er en av husvennene. Han har et spesielt vennskapelig forhold til Frits’' mor Nina. Det er i et selskap denne familien at Amalie Müller og Erik Skram skal komme til å treffe hverandre første gang.

  • Edvard Brandes blir født i København. Faren er en 31 år gammel jødisk kjøpmann. Moren er 29, de har allerede to sønner: Georg på fem og Ernst på tre. Edvard skal komme til å gifte seg med Frits Thaulows første kone, danske Ingeborg som på den tiden kommer til å være Amalies nære venninne, og dessuten søster til Mette -- og Mette skal komme til å gifte seg med Paul Gauguin.