Fra dato

Til dato

  • Magdalene Thoresen oppholder seg halvannen måned i København før hun reiser videre til Paris for å møte sin hemmelig elskede dr. Danielsen der den niende juli. De tar inn på Hotel Rohan, like bak Louvre, og tilbringer seks uker sammen i Paris før de reiser videre til England. Hjemme i Bergen venter hennes mann, presten Thoresen og deres mange barn. Thoresen er en svært liberal mann, som elsker og beundrer sin unge kone. Han er plaget av revmatisme. Daniel Danielssen er 38 år gammel, er plaget av en hofteskade siden barndommen, og lider av tuberkulose. Han er lege ved St.

  • Henrik Ibsen har forelsket seg hodestups i 16 år gamle Rikke Holst, som bor like ovenfor Sontums pensjonat, der han selv holder til. Nå må tiden deles mellom teaterarbeidet og svermeturene, til Nordnes, til klosteret og spaserturer i Nygårdsalleen. De bestiger dessuten byens høyeste fjell, Ulriken.

    I flokk og følge drar man med musikanter som fortropp, innover langs Svartediktet og Isdalen og synger Ibsens nyskrevne vandrervise "Vi vandrer med freidig mot".