Fra dato

Til dato

  • Camilla Collett er kommet til Berlin. Hun skriver til sin sønn Alf hjemme i Christiania om hvor vanskelig det er for henne å finne inspirasjon til å skrive brev på reisen. Det har å gjøre med at hun ikke har opplevd nok til å kunne skrive om, og dessuten om de triste omgivelsene: «Der gives Steder, Localiteter hvor man hverken er istand til at læse, skrive eller overhovedet til nogen Beskjeftigelse [].

  • I Odense blir magnetisør Carl Hansen i dag gift i Vor Frue Kirke med en snart 38 år gammel skredderdatter. Paret slår seg ned på Fisketorvet, i et av byens fornemste kvarterer. I løpet av en ukes tid etter bryllupet er Carl i sving med forberedelser til forestillinger med hypnose og magnetisme i Odense Teater. Forestillingene hans blir en stor suksess, og en talentspeider fra Folketeatret i København inviterer Carl til å fremføre forestillingen også for københavnerne. Det takker han med glede ja til.

  • Henrik Ibsens stykke Kongsemnerne blir utgitt i Christiania. Stykket skildrer konflikten mellom kong Håkon IV Håkonsson og hans svigerfar Hertug Skule, og starter med at Håkon Håkonsson, hertug Skule, med flere er samlet for å se at det blir båret jernbyrd for Håkon. Denne blir fullbyrdet vellykket, og Håkon blir konge i landet.

    Skule ønsker seg kongemakten, men han vil ikke brenne alle broer, så han reiser seg ikke direkte mot kongen. I det skjulte arbeider Skule for å selv bli konge.