Fra dato

Til dato

  • Kitty Kielland har flyttet inn ene leilighet i Hansteens gate 2, fjerde etasje, i Kristiania. Vegg i vegg bor Harriet Backer. Kitty liker leiligheten sin godt, den har to rom, ett til atelier og stue og ett til soverom, og dessuten elektrisk lys og telefon, og egen entré med et lite kjøkken. Det er fullt der, men ganske elegant, syns hun, og den ligger sentralt, ikke langt fra Droningparken, mange venner og kolleger komme innom på besøk. Hun har mye kontakt med kunstmesenen Olaf Schou. Han er selv syk, de to er gode kamerater for hverandre og skriver hverandre en rekke brev.

  • Søren Krøyer får et nytt, alvorlig sykdomsanfall. Han blir delvis blind og lam, og må igjen innlegges ved Middelfart Sindssygehus.

  • Hulda Garborg sitter på Labråten og skriver i dagboken sin. Hun tenker at det kan vel hende den kommer på trykk en gang. Og først i den boken skal det stå et bilde av hennes foreldre, ser hun for seg. De er vakre på det bildet. Hun tenker på sin far, som hun ikke har kjent, men som hun har noen såre minner fra.

    Hun bodde på Hamar sammen med moren og søstere da hun var liten. Foreldrene var skilt.

  • Arne Garborg er i ferd med å komme ut av sin dype depresjon. Han har bestilt seg en ny vinterfrakk, og det ser hans kone Hulda som et godt tegn, for at syns alltid det er en forbannelse å måtte skaffe seg nye klær. Tøflene hans er så utslitte at alle tærne stikker ut.

    En gang hver fjortende dag kommer deres gamle venn Steinar Schjøtt på besøk. Da blir det allltid hyggelig der foran peisen, syns Hulda. I dag har hun stekt munker til dem.