Galleri

  • Henrik Ibsen og skuespillerkameraten Anders Isachsen får i dag høre gamle sagn mens de blir rodd til Løsnes.  De to kameratene får blant annet høre en fortelling om sjøormen som i gamle dager skal ha vist seg her.

  • I dag har Henrik Ibsen og reisekameraten Anders Isachsen satt seg fore å gå en tur opp på fjellet. Men været er dårlig, så de bestemmer seg i stedet for å dra videre oppover dalen. De skiller lag på Lalm. Anders tar turen mot Heidalsskogen og videre ned gjennom Heidalen, mens Ibsen drar videre vestover mot Vågå. Han tar inn for natten på Svee. Han syns ikke noe særlig om å fortsette turen på egenhånd. I dagboka skriver han at han føler seg "ensom og i et fortvivlet Humør".

  • I dag har Henrik Ibsen og hans reisefølge Anders Isachsen bestemt seg for å gjøre unna en skikkelig dagetappe. Turen går med hesteskyss oppover dalen forbi Hundorp, den gamle gården hvor Dale Gudbrand i sin tid holdt til. Videre passerer de elva ved Harpefoss og fortsetter oppover forbi Kringen. De stopper ikke for natten før de er kommet til Åsåren, et godt stykke oppe i Ottadalen. Her på gården blir de boende i tre netter. Ibsen skriver i dagboka at det er "Herlige Folk på Gaarden".