Arbeid
Kjønn
Mann
Fødselsdato
29 september 1812
Fødselssted
Dødsdato
27 desember 1852
Dødssted

Galleri

 • August Wilhelm Møhl, som skal komme til å bli Amalie Skrams inngiftede onkel på morssiden, blir født i Garnisons sogn i København. Faren er 55 år gammel, moren 39. Hun heter Marie Acton Fabricius, og skal komme til å dø når han er seks år gammel.

 • August Wilhelm Møhl, en bokhandler som er utdannet fra Gyldendals Boghandel i København, åpner bokhandel på Torvet i Bergen. Det skal komme til å bli byens desidert mest velutstyret bokhandel, og selge bøker av f.eks Vinje.

 • Berthe Carine Sjursdatter, Amalie Skrams tante på morssiden, gifter seg i Granison kirke i København med bokhandler August Wilhelm Møhl, som siden 1836 har drevet bokhandel på Torvet i Bergen (som er blitt flyttet til Strandgaten 14, der hvor senere C. Floors bokhandel blir liggende.). Hun er 20 år gammel, han er 28. Brudgommen, og også han som skal overta bokhandelen i 1852, C. Floror, er utdannetGyldendals Boghandel i København.

 • Mons Monsen og Ingeborg Lovise Sivertsen, Amalies foreldre, gifter seg i Domkirken i Bergen. Brudgommen er fra Alversund, en vakker mann, 25 år gammel. Bruden er også meget vakker, sammen med sin søster Carine har hun rykte på seg for å være litt uvillig til husarbeid. Paret bosetter seg på Torvallmenningen 15. Forlovere i bryllupet er kjøpmann Hadeler, brudgommens tidligere arbeidsgiver, og August Møhl, Lovises danske svoger fra København, som er bokhandler i Strandgaden. Møhl har en dansk søster som heter Amalie.

 • Amalie Alver blir døpt i Domkirken i Bergen. Familien bor i 14 rode nr. 45, Apotekersmuget.

  Blant fadderne er hennes tante Carine, morens søster.

  Tante Carine kommer til å bli en viktig person i Amalies liv, og modell for tante Ravn i fjerde bind av Hellemyrsfolket, Avkom. Hun er ett år eldre enn Amalies mor Lovise, født utenfor ekteskap, hun var ett år gammel da foreldrene giftet seg.

  De to skomakerdøtrene blir regnet som de vakreste jentene i Bergen.

 • August Wilhelm Møhl, en bokhandler som er utdannet fra Gyldendals Boghandle i København,og gift med Amalies tante Carine (morens tante), dør i Bergen. Han er 39 år gammel, og etterlater seg en sønn.