Galleri

  • I dag er matematikklæreren Charles Lutwidge Dodgson, som kommer til å bli kjent under pseudonymet Lewis Carroll, ute på en tur i rotur på elven Isis, som Themsen kalles i Oxford, sammen med sin venn, presten Robinson Duckworth og tre søstre på 13, 10 og åtte år. En av dem, tiåringen, heter Alice Liddell. De ror i nesten en mil, og i løpet av roturen forteller Dodgson en fortelling om en jente som heter Alice, som sitter på elvebredden og kjeder seg og gjerne kunne tenke seg et eventyr.

  • I dag utkommer boka Alice in Wonderland i England, nøyaktig tre år etter at forfatteren Lewis Carroll, som er et pseudonym for matematikklæreren Charles Lutwidge Dodgson, fikk ideen på en båttur på en elv i Oxford sammen med tre jenter og en venn.

    I rammefortellingen i boka sitter Alice og den eldre søsteren hennes ved elvebredden. Alice sovner, og drømmer at en kanin løper forbi. Kaninen ser på klokka og beklager seg over at han er sent ute. Alice følger etter kaninen ned i et hull i bakken. Herfra består historien av en serie, underlige, episodiske hendelser.