Galleri

  • Johan Sebastian Welhaven, en prestesønn fra bergen som for tiden er student i Christiania, skriver brev hjem til sin søster Maren, som han kaller Marylli, med streng instruks om at hun må lære seg bedre rettskriving når hun skriver til ham.

    Maren er seksten år gammel, altså to år eldre enn Camilla Wergeland. Men hun er altså ikke helt stø i rettskriving, og dette plager hennes bror. Den som ikke vil tilhøre pøbelen, må kunne ordlegge seg korrekt, mener han. Sammenhengen og tankene i brevene hun skriver til ham, er han imidlertid svært fornøyd med.

  •  I Kristiania kan man i Aftenposten i dag lese det siste av flere referater fra den omfattende feiringen av Fridtjof Nansen i København, som har vendt tilbake sammen med mannskapet sitt etter å ha gått på ski over Grønland.

  • Fridtjof Nansen gifter seg med den tre år eldre Eva Sars i Kristiania. De to traff hverandre i skisporet i fjor vinter, før Fridtjof dro ut på sin Grønlandsekspedisjon. Eva er en anerkjent romansesangerinne, datter av Maren Sars, Johans Sebastian Welhavens søster, i hvis berømte, radikale, kulturelle salonger Amalie var gjest hos da hun bodde i Kristiania for syv år siden.

  • Fridtjof Nansen holder foredrag i Koncertpalæet  i Kristiania om sin ekspedisjon mot Nordpolen.sin ekspedisjon mot Nordpolen.