Kjønn
Kvinne
Fødselsdato
19 oktober 1775
Fødselssted
Dødsdato
21 januar 1821
Dødssted

Galleri

  • Peter Andreas Heiberg skriver et brev til sin venninne Kamma Rahbek og takker henne for at hun og hennes mann er villige til å ta hans og Thomasines sønn i huset som pleiesønn. Han er i en voldsom konflikt med sin kone Thomasine, som vil skilles og gifte seg med sin baron von Gyllembourg.

  • Johan Ludvig Heiberg er elleve år gammel og flyttes til farens gode venner på Bakkehuset, Knud Lyne og Kamma Rahbek. Her holdes det litterære salonger hvor mange betydningsfulle mennesker fra dansk gullalder kommer. Han leser latin med Rahbek og levende språk med Kamma. Til resten av undervisningen får han teologisk kandidat Peter Hansen, som gutten blir svært glad i.

  • Camilla Wergeland reiser til København for å oppholde seg der i et par år, mens hennes forlovede Peter Jonas Collett reiser på dannelsesreise til London. I brevene sine diskuterer de to hennes forhold til familien. Han er svært skeptisk, særlig til måten hennes far Nicolai behandler henne på. Det er mye han reagerer på.

    Hans uttalte skepsis får Camilla til å føle seg splittet og ulykkelig. Hun føler stor lojalitet til faren, samtidig som hun jo nå er sterkt knyttet til Jonas, og har åpnet seg for ham.

  • P. A. Heibergs brev til venninnen Kamma Rahbek fra 1801, der han takker henne varmt for at hun og hennes mann er villige til å ta hans og Thomasines sønn i huset som pleiesønn, slik at han ikkek nav være med sin mor, trykkes i Tilskueren. Brevet er skrevet på et tidspunkt der Heiberg befinner seg i landflyktighet i Paris, og er i voldsom konflikt med sin kone Thomasine, som vil skilles og gifte seg med sin baron von Gyllembourg. Gutten, som den gangen var ti år gammel, og som ble en sentral kulturpersonlighet i Danmark, har nå vært død i over tredve år. I brevet fremstår P.A.