Portrettbilde

Galleri

 • Karen Mathea Jensen, som skal bli Amalie Müllers fars andre kone og mor til hennes halvsøster Elizabeth, ankommer USA og gifter seg antakelig med Mons Alver, som har skiftet navn til John Oliver.

  Mons har to ganger vært tilbake i Norge for å få med sin norske kone Lovise Alver til Amerika, uten å lykkes. Til slutt er det blitt sendt et brev hjem til familien om at han er død. Men det er han altså ikke. Tvert imot er han nå blitt bigamist.

 • Mons Monsen Alver (som nå heter John Oliver), Amalie Skrams far, har vært død i seks uker. Nå er det bobehandling av hans nevø Ole Oliver, som under eds ansvar blir avhørt som vitne.

  Han forteller at han har kjent onklene siden barndommen, og at han selv kom til Amerika for 16 år siden og har kjent han siden da, og at de har vært sammen. Han forteller også at onklene har vært gift to ganger, at han har begjært skillsmisse i Amerika, man at han ikke vet om den første konen er død.

 • Mons Monsen Alvers død blir kunngjort for andre gang i The Fargo Forum and Daily Republican.

  I Fargo har han drevet et vaskeri, og eier to mindre eiendommer sentralt i Fargo, samt noen husdyr, i alt anslått til en verdi omkring 1200 dollar.

 • I Fargo holder dommer Roberts en høring rundt arven etter Mons Alver (John Oliver). Det er hans nevø Ole Oliver som administrerer arven, som beløper seg til 1200 dollar. Dommeren har nettopp fått et brev fra Amalie i anledning arven. Hun fraskriver seg og sine alle krav på den.

  Hun har en halvsøster, Elizabeth Oliver (som siden skal komme til å gifte seg Perry) og en stemor, Karen Mathea. Det er disse som får hele arven.