Image
Karen Mathea Oliver med datteren Elizabeth og to barnebarn
Dato
20 desember 1898

Mons Monsen Alver (som nå heter John Oliver), Amalie Skrams far, har vært død i seks uker. Nå er det bobehandling av hans nevø Ole Oliver, som under eds ansvar blir avhørt som vitne.

Han forteller at han har kjent onklene siden barndommen, og at han selv kom til Amerika for 16 år siden og har kjent han siden da, og at de har vært sammen. Han forteller også at onklene har vært gift to ganger, at han har begjært skillsmisse i Amerika, man at han ikke vet om den første konen er død.

Han vet også at Mons har fire eller fem barn med sin første kone, men så vidt han vet er det kun en av dem som lever. Han vet ikke om de som døde hadde barn eller om de hadde barn. Den som lever som han vet om er en datter, hun er gift, og han vet at hun har to barn.

John Oliver/Mons Alver etterlater seg konen Karen Mathea (Carrie) og datteren Elizabeth Catherine Oliver, som siden kommer til å gifte seg Perry og få tre døtre: Helen i 1906, Ruth 1909 og Florence i 1916.

Sted
Bilder
Image
Karen Mathea Oliver med datteren Elizabeth og to barnebarn
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Thrap, D. and N. Knudtzon (2013). Daniel Thraps erindringer om handelsmænd i Bergen på 1800-tallet. Oslo, Novus forl. s. 443