Galleri
-
August Strindbergs datter med Frida Uhl, Kerstin, blir født i Dornach i Sveits. I ukene frem mot fødselen har han malt en rekke malerier som han selv betegner som symbolistmalerier. Noen er dårlige, innrømmer han i et brev, mens andre er utmerkede.
Det går også svært godt med skrivingen for tiden; han skriver verket Antibarbarus, som er et naturvitenskapelig skrift som forklarer de kjemiske eksperimentene han har utført i løpet av sin intense sjelelige krise, som siden skal komme til å bli kalt Infernokrisen.
-
August Strindberg har skrevet klagende brev for å lokke sin kone Frida til Paris. Han trenger henne mener han, og hun kommer. Den nyfødte datteren Kerstin har hun etterlatt i Dornach hos mormoren.
Dette skal bli ekteparets siste tid sammen. Frida viser imidlertid ivrig interesse for forleggeren Albert Langen og hans venn Willy Grétor (som egentlig heter Julius Rudolph Wilhelm Petersen, og er dansk).
Dette skal siden legges til grunn for Strindbergs brudd med henne, og hatefulle brev som han kommer til å sende henne i løpet av november.
-
August Strindberg passerer sine morgenpromenader på Montparnassekirkegården i Paris, som er en skarp kontrast til det brusende folkelivet i byens gater, og tenker på livets forgjengelighet. Stemninger fra Schopenhauer og Nietzsche fyller ham.
-
August Strindbergs psykotiske krise går mot sin løsning. Han blir av sin kone Frida Uhl kalt til Østerrike for å møte datteren Kerstin. Det blir som en gjenfødelse for ham. Han håper på en gjenforening med både og barn - ikke bare med datteren. For første gang på lenge tar han selv på seg skylden for det han har utsatt barnet for, og lettelsen i hans psykiske tilstand er umiddelbar.