Galleri

  • Amalie Müller lever som vanlig et hektisk sosialt liv i Kristiania, og har mye sladder å fortelle, blant annet om familiene Gad, Brandes og Thaulow. Hun planlegger hvordan hun og Erik kan få vært sammen så mye som mulig på reisen til Vestandet. Men alt  må skje i hemmelighet.

  • Frits Thaulow, Amalie Skrams gode venn, står i spissen for å arrangere Kunstnernes Sommerfest i Slottsparken i Kristiania, på det som kalles Borgen. Det er et storslått arrangement, organisert med oppfinnsomhet og mot.

    De leier Nisseberget og omskaper det til en stor middelalderborg med ringmur og skyteskår og kanoner som peker ned på Karl Johan. På grunn av sin store personlige popularitet får Thaulow med seg mange av byens beste borgere som beskyttere for arrangementet.

  • Poul Levin, en dansk litterat, tilbringer julen hos Edvard Brandes og hans familie på Bygdøy i Kristiania. Han blir stupforelsket i Nina Thaulow, Frits og Ingeborgs datter.

    Men Nina svarer nei til frieriet. Hun vil ikke ha ham, og dermed må han reise hjem til Danmark og skrive av seg sorgen. Det resulterer i skuespillet Antoinette, hvor han gjendikter sin forelskelse og og i virkeligheten formulerer et nytt frieri til Nina.

    Edvard Brandes selv er forelsket i en av Hetnas venninner, Elise Rustad.