Galleri

  • Paul Gauguin, som nå er sytten år gammel, får oppnevnt en verge. Han heter Gustave Arosa, og er en venn av hans mor Aline. Aline ble kjent med Arosa da hun var en ung moteskredder i Paris. Arosa er en velstående mann, og har en samling av peruviansk kunst, og også en god del moderne kunst, blant annet av kunstneren Pissarro. Paul har altså en kultivert og kunstinteressert mann som sin verge. Sammen med familien reiser Arosa ofte på ferie til Bretagne, og hans bror har reist verden rundt, og blant annet gjort skisser på Tahiti.

  • Paul Gauguin går til sjøs som styrmannselev (i likhet med forfatteren Baudelaire og maleren Monet). På den første turen går båten fra Le Havre til Rio de Janeiro, og han får åpnet øynene for eksotiske land. Han føler en sterk dragning mot eksotiske steder; han tilbragte de første årene i oppveksten i Lima, Peru.

  • Paul Gauguin, som nå er nitten år gammel, mønstrer på et seilskip som går i frakt mellom Le Havre og Rio de Janeiro. Han lærer fort alt som å har å gjøre med sjømannslivet, også når det gjelder kvinner.

    Han skal komme til å være sjømann i fem år, til han mønstrer av som matros av annen grad når den fransk-tyske krigen er slutt.