Dato
18 oktober 1851

Ole Bull arrangerer en konsert i Christiania, der blant annet den unge Ibsen får oppdraget med å skrive prolog og sangtekst. Det passer bra for Ibsen, for han har lenge vært i pengenød, og nå får han penger til å betale barnebidraget han skylder Else Sophie, mor til hans sønn. Dagen etter drar Bull og Ibsen ut Christianiafjorden med dampbåt. Bull går i land på Andøya, Ibsen fortsetter til Bergen for å arbeide ved teatret der.Han er engasjert av Bull som artistisk direktør ved Bulls norske teater i Bergen. Henrik ankomme Bergen den 26. oktober, og tar inn på Sontums hotell, på hjørnet av Nordnesgaten og Tollbodalmenning, og som er et av de bedre hotellene i byen. Han er ung, bare 23 ar gammel, med mørkebrunt hår og fullskjegg. Teatrets styre er ikke lite forbauset når Henrik Ibsen dukker opp, men de er etter hvert blitt fortrolig med Ole Bulls impulsive handlinger og aksepterer ansettelsen. I kontrakten som blir skrevet mellom Ibsen og styret står det at han skal "assistere Theatret som dramatisk Forfatter" - hvert år til teatrets stiftelsesdag 2. januar skal han ha ferdig et nytt skuespill.Det er en gullkantet kontrakt som enhver dramatiker, også i dag, ville jublet over. Han får gode muligheter til å skrive, han får betalt og ikke minst er han garantert en oppsetning av stykkene. Det er spennende og utfordrende, og han vet å utnytte mulighetene.

 

For de ansatte på teatret fremstår han som underlig sky og usosial. Han er uten erfaring med teaterdrift . Teatret er også ungt, åpningsforestillingen for Det norske Theater har funnet sted 2. januar 1850, bare et og et halvt ar tidligere, så det er et ungt og uerfarent personale han møter, samt et styre som heller ikke har synderlig erfaring med teaterdrift.

Personer
Sted
Tema
Korrekturlest?
Nei
Kilde

http://www.arkivverket.no/arkivverket/Arkivverket/Kristiansand/Nettutstillinger/Kjente-personer/Henrik-Ibsen og http://www.olebull2010.no/artikler/ole-bull-biografi