Fra dato

Til dato

  • Søren Krøyer reiser til Cernay-la-Ville utenfor Paris og blir en del av kunstnerkolonien som også Kielland tilhører. Han maler flere bilder som blir vist ved Salonen samme år. Han reiser så videre til Pont-Aven i Bretagne, og så til Concarneau, Marseilles, Nice, Genova og Firenze.

  • Bjørnstjerne Bjørnson skriver til Amalie Müller i Fredridkshald og forklarer for henne hva han mener om karakteren Rønnaug, som Amalie nok har kjent seg igjen i i mange trekk, og er engstelig for kanskje er usømmelig.

    Han forsikrer henne om at Rønnaug har en ren sjel, men en freidig og sterk oppdrift. Han diskuterer så sedelighetssaken og de frie kjærligheten. Han har gjort teologiske studier om kristendommens forhold til dette, skriver han. Det anbefaler han også henne å gjøre.

  • Camilla Collett bor i Kristiania, der hun arbeider på en ny utgave av Amtmandens Døtre.

  • Kitty Kielland blir for første gang antatt på Salongen i Paris med to malerier. Hun er 35 år gammel nå, og dette er en stor seier for henne. Frits Thaulow er også antatt.

    De neste ti årene kommer Kitty til å tilbringe så og si alle sine vintre i Paris. Hun skal komme til å arbeide med friluftsmaleriet, male bildene ferdige ute i naturen. Motivene er den "vanlige" naturen, fremfor de brusende fossefallene og majestetiske høyfjellene. Storheten i det dagligdagse.