Dato
11 januar 1889

Jacob Worm-Müller, en av Amalies svogre i første ekteskap, og altså onkel til de to sønnene hennes, dør i Kristiania av lungebetennelse, 55 år gammel. Worm-Müller er professor i fysiologi ved Universitetet her i byen. Han er en mann med tett, mørk blondt skjegg, høy panne, høye viker, og en kraftig, bestemt nese. Amalies sønn Jacob, som er oppkalt etter ham, er slående lik ham i utseende.


Worm-Müller har vært gift i åtte år, og etterlater seg en sønn på fem og en datter på to. Enken er tyve år yngre enn ham. Han har i hele sin medisinske karriere vært en høyt respektert forsker og lege, og er blant annet blitt utnevnt som æresdoktor ved Universitet i København.

Både hans far, som var Amalie Skrams første svigerfar, men som døde før hun rakk å bli kjent med ham, og dennes adoptivfar har vært fremstående medisinere i Bergen, København og Kristiania. Han har i mange år hatt en av byens største praksiser som privatpraktiserende lege, og har også i mange år reist rundt for å orientere seg i medisinske emner ved tyske, østeriske og sveitsiske læresteder og kuranstalter. Han har vært spesielt interessert i det som har å gjøre med sukkeromsetningen i organismen, blodets kretsløp og blodoverføring. Han har også forsket på nærings- og nytelsesmidler, blant annet øl. Og han har arbeidet med alkoholspørsmål.

Som forsker er han kjent for å være svært grundig og etterrettelig; han har blant annet alltid lagt vekt på å gjenta laboratorieforsøkene for å verifisere resultatene før han har publisert dem.
Men gjennom hele livet har han vært sterkt plaget av astma. I likhet med sin farfar har han vært en populær foreleser her i Kristiania, men etter hvert har sykdommen gjort det vanskelig for ham å forelese.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Larsen, Ø. (2009). Jacob Worm-Müller. Norsk biografisk leksikon. 

https://nbl.snl.no/Jacob_Worm-M%C3%BCller