Fra dato

Til dato

 • Vincent van Gogh tilegner sin nevø maleriet "Blomstrende mandeltre". Theo kan fortelle ham at en kvinne i Brüssel har kjøpt hans bilde "Rødt vinberg" for 400 franc.

  Kort tid etter får Vincent et nytt anfall som setter ham helt ut av funksjon i en måned.

  Han stiller også ut ti malerier på "Salon de Artistes Indépendents" i Paris

 • Henrik Ibsen skriver til Emilie Bardach og gjør det klart at han ikke er i stand til å besvare brevene hennes, og at det nå må være mindre kontakt mellom dem. Han er i alle fall ingen brevskriver, og hun er ung og har andre ting å tenke på. Hun som er så fintfølende og dyptfølende forstår ham sikkert.

 • Laura Marholm (Mohr) og Ola Hansson er nygifte og reiser til Berlin for tre måneder. Siden via Paris til Sveits, der sønnen Ola blir født 8 september. Ola blir den store Nietzscheintrodusøren i Tyskland. Han påbegynner Resan hjem, som blir utgitt i Kristiania i 1894

 • I Kristiania organiserer 229 kvinnelige arbeidere ved Grøndahls fyrstikfabrik seg i Kvindelige fyrstikarbeideres forening. Formann blir Margrete Vullum.

 • Kvinnelige arbeidere ved Grøndahls fyrstikfabrik melder seg inn i Kvindelige fyrstikarbeideres forening

 • Laura Munch skriver et langt brev til sin bror Edvard fra Lian på Hauketo, der hun og tante Karen bor. Både hun og tante har vært alvorlig syke med influensa. De har vært fryktelig syke begge to, man kunne høre tante ynke seg om natten nedenunder, det må ha vært en slags betennelse i magen, tror Inger. Broren Andreas, som er lege, måtte sprøyte henne. Inger skriver også mye om familien og dens mange medlemmer. Hun syns Bjølstad-grenen av familien er hyggeligere enn den andre. Det er så hyggelig å få besøk, både hun og tante Karen har savnet det. Og katten deres er fyktelig søt.

 • Knut Hamsuns onkel, som han bodde hos i en lang periode i barndommen, og som han trivdes svært dårlig hos, dør av det som i kirkeboken oppgis som "nervegikt".