Dato
22 mars 1890

Edvard Munch sitter i Paris og skriver utkast søknad til den norske stat om kunstnerstipend. I vinter har han arbeidet på Bonnats atelier i Paris, skriver han. På samme papir skriver han et minne fra kjærlighetsaffæren med Milly Thaulow.

Han skriver om hvordan han en ting regnværsdag i Borre besøkte henne i sommervillaen ved kirken. Han var tung til sinns, det våte været trykket ham, hun hadde vært ute og plukket sopp, han satt på kjøkkenet og så henne rense den, han forsøkte å hjelpe, hun syntes han var klossete. Han skriver videre om hvordan de gikk sammen i skogen ved Borre, hun hadde dratt ham med inn i tykningene, de mest ufremkommelige steder, han hadde begynt å forstå at hun likte ham godt. Hun var kledt i en lett, lyseblå kjole, blåstripete trikotliv, hatt, han syntes hun liknet på en skognymfe, eller på Eva, skriver han.

Hun sa at de to liknet hverandre, like halvgale begge to. Han skulle være sammen med henne om ettermiddagen spise kvelds med henne.

Han syntes det minnet om noen franske romaner han hadde lest, skriver han; en vakker grevinne på landet som kjeder seg, men treffer en ung mann. Grevinnen legger tydelig for dagen hvor godt hun liker ham, ber han besøke seg, de sitter sammen en ettermiddag, grevinnen sukker og ser på den unge mannen, han forteller henne at han elsker henne, hun rødmer, men trekker hånden som han har tatt i sin tilbake. Så kaster grevinnen seg plutselig inn til ham og dekker ansiktet hans med kyss.

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Munch, E. (22.3.1890). MM N 120. Munchmuseet.

http://www.emunch.no/HYBRIDNo-MM_N0120.xhtml#ENo-MM_N0120-01