Image
Arne Garborg malt av Eilif Peterssen i 1894
Dato
18 desember 1892

Arne Garborg, som befinner seg på Kolbotn, skriver til en venn og forteller at han via omveier med sterk psykologisk interesse har fått lese Knut Hamsuns brev til sin tyske oversetter, der Hamsun kommenterer beskyldningene om plagiat som er blitt rettet mot ham i tysk presse. Saken har tydeligvis gått hardt inn på Hamsun, har Garborg lagt merke til. Men han syns ikke Hamsuns forklaring er særlig overbevisende -- og til dels er den også selvmotsigende, påpeker han.

Garborg satser ellers på at han får lese Hamsuns roman Mysterier når han nå om ikke lenge kommer seg til Kristiania. Og så må han selvsagt lese Ibsens nye stykke Bygmester Solness. Det ser jo ut til å være årets begivenhet, kommenterer han.

Han understreker at han ikke er særlig glad for å skulle reise til Kristiania, --  men det er et nødvendig onde. Han tenker å ta turen som en mann tar en mindre velsmakende mikstur. Og det er jo alltid noe bra som foregår der inne i hovedstaden også, innrømmer han. Han foreslår at de får arrangert ukentlige aftener på Grand. Med kvinner og barn og diverse malere, foreslår han. Han lurer spesielt på om det fins noen tålelig fyr blant dekadanselitteratene.

 

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Arne Garborgs brev, Oslo, Aschehoug 201. s. 139 - 141