Image
Frida Uhl, 1892
Dato
5 mars 1892

Frid Uhl, en rik sveisrisk kvinne som nå er 19 år gammel, forelsker seg i den 34-årige Hermann Sudermann. Han blir betraktet som den ledende naturalisten for tiden. Han er nygift, men Frida lykkes i å bli hans intime fortrolige, og hjelper ham med arbeidet på skuespilet Heimat. Hun syns hun kjenner seg igjen i den kvinnelige hovedrollen.

Til Fridas gremmelse begrenser imidlertid Sudermanns erotiske fortrolighet seg til et enkelt kyss i vognen på vei hjem fra et arrangement denne kvelden.

Til sommeren får hun likevel anledning til å være sammen med ham i lang tid, siden hennes far inviterer ham til sin villa i Mondsee for å diskutere stykket -- antakelig på Fridas initiativ.

Frida fortsetter å overøse Sudermann med oppmerksomhet i mange måneder. Hun erklærer at hun kun kan bli tiltrukket av menn som er henne overlegne, personligheter som hun kan ymyke seg i forhold til.

Fridas neste mann med slike egenskaper som vekker hennes oppmersomhet, kommer til å bli August Strindberg. Han kommer til å gifte seg med henne.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Söderström, G. (2013). Strindberg : ett liv: Lind & co. s. 360-361