Image
Karen Bjølstad
Dato
1 mars 1896

Edvard Munchs tante Karen skriver til Edvard. Utenfor ligger snøen tung, de gikk over isen til Ormen kirke forrige søndag, denne måneden kan nok se ut til å bli nokså tri og kald, selv om solen jo virker midt på dagen.

I bakgrunnen sitter Inger og spiller piano. Laura har reist til byen på en slags aftenunderholdning, presten Lunde holder foredrag, og Eva Nansen synger. Edvard har sendt Laura en bok som hun er svært glad for, det står noe der om P.A. Munch som interesserer henne.

Tante bekymrer seg for Edvards helse, og er glad for at han ikke er i Kristiania, for der er været så usunt og tåkete, det var ille for ham i fjor, så selv om det jo hadde vært så hyggelig å ha ham i nærheten, er hun likevel glad for at han ikke er der og daglig innånder denne dårlige luften.

Edvards brors Andreas' kone Johanne har fått en liten pike, det har tante Karen hørt fra gamle Kinck. Hun syns det er nokså underlig.

Johanne har sendt en hårlokk av barnet, tante syns det kunne vært hyggelig om hun kunne hete Johanne Sofie, det er bestemornavn på begge sider. Da vlle jo Edvards døde søste Sophie være oppkalt.

Sted
Korrekturlest?
Nei