Fra dato

Til dato

  • Rainer Maria Rilke og Lou Andreas Salomé resier til Russland sammen med hennes tolerante ektemann. De to elskende er ekstatiske, og denne reisen skal senere bli sett på som toppunktet av deres kjærlighetshistorie. De besøker dikteren Leo Tolstoy, hvor de riktignok får en kjølig mottakelse, men som likevel gjør et voldsomt inntrykk på dem.

  • Amalie Skrams mor Lovise Alverer på bedringens vei etter den alvorlige sykdommen. Hun sitter oppe to timer hver dag der på gamlehjemmet i Kristiania, og hun er fornærmet for at det ikke ble noe av døden denne gangen. Hun var så forberedt, og så vel fornøyd med å skulle dø, hun hadde også fått sakramentet for siste gang.

    Doktoren er selv meget forbauset, kan Amalie fortelle i et brev. Men hun er tross alt glad for at moren nok en gang skal få oppleve våren.

  • Amalie Skrams svigerdatter Signe Grieg Müller skriver til henne om det slitsomme livet hun og Amalies sønn Ludvig lever der i Kristiania. De er begge skuespillere, men Signe føler at de blir grovt utnyttet av Fahlstrøms teaterkompani, som betaler elendig og nå også vil at de skal måtte jobbe om sommeren for luselønn.

    Nå er Signe på vei på turné blant annet til Trondheim og da må hun la sønnen John være tilbake i Kristiania sammen med Ludvig.