Dato
21 juni 1901

Dagny Juells søster Gudrun blir for tredje og siste gang sendt ut i verden for å hente hjem sin søster. Nå er søsteren død.

Hun reiser til Polen sammen med moren for å bringe hjem Dagnys barn og hennes få eiendeler. Fra Warsawa skriver hun til onkelen, Otto Blehr, og ber om hans hjelp med å få Dagnys sønn Zenon ut av Russland.

I brevet skriver hun at hun vil fortelle om alt som har skjedd når hun kommer hjem, men at han skal vite at det ikke er noe elskovsdrama som har foregått, slik avisene har villet gjøre det til. Hun viser også sterk sympati med sin sviger Stach, og skriver om hvilke utrolige vanskeligheter de russiske myndighetene har gjort for å presse penger fra denne ulykkelige mannen. Gudrun vet ikke at det er fordi Stach tidligere ikke har sendt Dagny og Zenons pass at det har oppstått vanskeligheter med å få Dagny identifisert og gutten sendt hjem til Norge. Men hun har bestemt seg for å ikke klandre Stach i noe tilfelle.

I brevet understreker hun at aldri har de vært så nødvendige som ham som nå, i hans ulykkelige stilling.

Stach på sin side har liten sans for Gudrun. Han har tidligere uttalt at han syns hun er voldsom, pompøs og ubehagelig.

Iwa kommer til å vokse opp hos Gudrun og hennes mann Wilhelm Westrup i Lund i Skåne. Zenon forblir i Polen, hos skuespillerinnen Laura Pytlinska.

Dagnys mor og ugifte søster Astrid flytter fra Rolighed til Gudrun.

Korrekturlest?
Nei
Kilde

Norseng, M. K. and H. Bramness (1992). Dagny Juel : kvinnen og myten. Oslo, Gyldendal. s. 146

https://www.nb.no/items/URN:NBN:no-nb_digibok_2009030200075

og

https://kvinnemuseet.no/dagnys_liv