Fra dato

Til dato

  • Gunnar Heiberg har tilbrakt sommeren med å skrive ferdig stykket Kjærlighedens tragedie på tre uker. Han har det fremdeles elendig etter bruddet med Oda Krohg, men han klarer å skrive. Det skal likevel gå et helt år før stykket er ferdig. Til sin forlegger Peter Nansen skriver han at aldri har noe tatt ham som dette stykket. Noen ganger føler han seg redd og noen ganger modig. Og han vet ikke hva som er verst.

  • Rainer Maria Rilke og hans kone Clara forlater Paris, og takker ja til en invitasjon fra Heinrich Vogeler om å besøke ham og hans kone i Westerwede. I slutten av august reiser de til Italia.

  • Kong Olav V blir født i Norfolk i England og døpt Alexander Edward Christian Fredrik, prins av Danmark. Han kommer til å få  navnet Olav om to år, når hans far blir konge av Norge.

    Fra 1913 kommer kronprinsen til å være elev ved privatskolen Hallings skole i Oslo, der den fremtidige skuespilleren Per Aabel kommer til å bli en av hans medelever.

    Etter avlagt artium kommer han til å gå tre år på Krigsskolen, før han vier seg til studier i økonomi og rettsvitenskap ved universitetet i Oxford.

  • Rainer Maria Rilke og hans kone Clara er i Worpswede, i nærheten av Bremen, på besøk hos venner. Rainer føler seg elendig, både fysisk og psykisk, og han klarer ikke å skrive. Han trenger stillhet og ensomhet.Han tror de fysiske plagene kan ha å gjøre med uregelmessigheter i blodsirkulasjonen. Han har hodepine, tannverk, en stikkende smerte i øyenene og influensaliknende symtpomer med feber. Han forsøker dampbad, og går barføtt for å hjelpe på plagene. Ute regner det, og rommet han har fått, er fuktig og utrivelig. Det er vanskelig for ham å være sammen med mennesker.