Fra dato

Til dato

  • Otto Weinigners filosofiske verk Geschlecht und Charakter utkommer, og slår ned som en bombe i samtidens filosofiske debatt.

  • Lou Andreas-Salomé flytter med sin mann til Göttingen, hvor han har fått et professorat i vestasiatiske språk. De slår seg ned i et stort hus som hun døper Loufried. I dette huset skal hun bo resten av sitt liv.

  • Otto Weininger begår selvmord i et rom han har leid i huset der Beethoven døde i Wien. Han er 23 år gammel, og etter eget sigende velger han å avslutte livet fordi har er redd for å bli morder. Han etterlater seg et brev til faren, og et til broren. Han dør klokken halv elleve på et kommunalt sykehus. Han har skutt seg gjennom hjertet. Han kom til sykehuset i en håpløs forfatning.

    Hulda Garborg kommer til å utgi en kommentarbok til Weiningers bok; Kvinden skabt af Manden. Den vil utkommer til neste år. Hennes oppsummering av boken kommer til å være slik:

  • Hulda Garborg begynner å skrive dagbok igjen, for første gang på femten år. Hun vil gjøre nedtegnelser om været; det er så mismodig; regn og sludd og slaps. Et lyspunkt er at hun har vært i teatret og sett Strindberg. Strindberg er mann, noterer hun i dagboken. Det liker hun. Men i stuen hennes på Labråten i Asker er det stille og ensomt. Sjelden kommer noen innom. Arne er ikke frisk. Han hviler mye. Det er ikke en lyd å høre fra ham der oppe i etasjen over. Og sønnen Tuften er på skolen, eller oppe på rommet sitt og leser. Men hun liker stuen sin.

  • Tulla Larsen gifter seg med maleren Arne Kavli i Paris. Ekteskapet skal komme til å bli oppløst i 1910, da hun gifter seg på nytt med skipsmekler Hans Blehr.

  • Peder Severin Krøyer blir innlagt på sinnsykehus i Middelfart etter at Marie har forlatt ham til fordel for Hugo Alfvén. Her skla han komme til å oppholde seg frem til 19. mai 1904.