Dato
1910

Edvard Munch er en mann på 47 år som om sommeren flytter fra Skrubben ved Drøbak, hvor han gjerne skulle ha blitt, men som han ikke får lov til å kjøpe fordi det skal komme et skipsverft der, til Nedre Ramme på Hvitsten.

Det er et landsted. Men han fortsetter å leie Skrubben i flere år, for det er der han syns han har trivdes best i verden.

På Hvitsten kjøper han inn trykkpresser og går i gang med å bygge atelier. Og han kan nyte asparges fra sin egen hage. Men huset er for lite og kronglete til at han orker å være der om vinteren, og stedet er også for kjedelig for ham i lengden.

Om et par år skal han komme til å leie Grimsrød på Jeløy, en gammel sorenskrivergård med en borgaktig kjelleretasje med store rom, og ellers et stort hus, store parktrær, mye jord. Her skal han også komme til å bygge et stort sommeratelier, som på Skrubben og på Nedre Ramme. Dette året oppholder han seg også i Dresden.

Personer
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Gierløff, C. (1946). Litt fra Skrubben og Ekely. Edvard Munch. Mennesket og kunstneren. Oslo, Kunst og kulturs serie. Gyldendal s. 72 og 92