Andre navn
Caroline Lasson
Kjønn
Kvinne
Fødselsdato
7 januar 1871
Fødselssted
Dødsdato
3 august 1970
Dødssted

Galleri

  • Oda Lasson er hos fotografen i Kristiania sammen med sin mor og sine ni søsken. Hun er tyve år gammel nå, og har klippet pannelugg, det regnes som en dristig frisyre.

    Den eldste søsteren hennes, Nastinka, er en litt streng og forsiktig storesøster som Oda skal komme til å bli uvenner med i voksen alder. Broren Per er ett år eldre enn henne, de to står hverandre nær. Han er familiens håp. Helst vil han bli musiker og komponist, men foreldrene vil at han skal studere jus.

  • Holger Drachmann blir kjent med den norske kabaretsangerinnen Bokken Lasson, og forholdet til konen Edith går i stykker. Han får en ny livskrise, og reiser hvileløst rundt mellom Norge, Skagen og København. Alle eiendelene sine har han i to kofferter.

  • Holger Drachmann blir kjent med den norske kabaretsangerinnen Bokken Lasson, og forholdet til Edith går i stykker. Han får en ny krise, og reiser hvileløst rundt mellom Norge, Skagen og København. Alle eiendelene sine har han i to kofferter.

  • Holger Drachmann reiser på turné med Bokken Lasson til Amerika. På kaien i New York blir han møtt av Bokkens søster Soffi Drewsen, som skal komme til å bli hans siste kone.

    Det skal vise seg at det ikke kommer til å bli noe av opplesningsturéen. Drachmann er pengelens og fortvilet -- men han er inne i en fruktbar skriveperiode.

  • Gunnar Heiberg er i Paris og har en kort affære med den danske forfatteren Agnes Henningsen, som er på besøk i byen sammen med Bokken Lasson. Siden skal hun komme til å skrive nokså bramfritt om affæren i erindringsboken Kærlighedssynder. Etter dette møtet reiser Heiberg på landet, og han får endelig skrevet ferdig sitt stykke Kjærlighetens tragedie. Om sommeren reiser han hjem med stykket. Han stopper kort i København, men har så stor gjeld til folk i byen at han ikke våger å gjøre seg synlig.