-
Carl Fredrik Hill blir født i Lund som sønn av en professor i matematikk.
-
Carl Fredrik Hill begynner på katedralskolen i Lund. Han trives dårlig på skolen i sliter med å følge med i undervisningen. Han er sky og innadvendt.
-
Carl IV og dronning Louise blir kronet under en storstilt seremoni i Nidarosdomen. Han blir en populær konge, med et staselig utseende og en stor personlig sjarm. Men politisk sett går han på mange smeller, blant annet i Stattholdersaken, der han mot sitt tidligere løfte til det norske folk nekter å skrive under på erklæringen om at Norge ikke lenger skal ha en stattholder.
-
Carl Fredrik Hill er på besøk i København sammen med familien. De går i Tivoli og han tilbringer mange timer i Torvaldsens museum. Han blir svært inspirert.
-
Carl Fredrik Hill er blitt nitten år gammel og bestemmer seg for at han vil bli kunstner. Men han er meget ambivalent, og tviler ofte på sitt eget talent. Han bor sammen med familien i Lund.
-
Carl Fredrik Hill tar studenteksamen. Nå er han sikker på at han vil bli kunstner. Faren sier bestemt nei. Kompromisset blir at han skal lese estetikk ved univesitetet.
-
Carl Fredrik Hill reiser til Stockholm for å begynne på Konstakademin der. Han er støttet av sin søster Marie Louise, og fylt av entusiasme og glede. En av hans medstudenter er maleren Carl Larsson.
Hill er mest interessert i å male landskaper; menneskefiguren interesserer ham mindre.
-
Carl Fredrik Hill er student i Stockholm, og begynner å få den ene sykdommen etter den andre. Faren vil fortsatt ikke at han skal bli kunstner, men at han skal komme tilbake til Lund og bli tegnelærer.
Carl Fredrik får problemer med magen, feber og med søvnen. Faren lar seg overtale til at han skal få fortsette studiene i Paris til høsten.
-
Carl Fredrik Hill ankommer Paris. Han har reist med båt fra København til Lübeck sammen med Ernst Josephson.
Han tar inn på et lite hotel ved Odeon-teatret, ikke langt fra Luxembourg-hagen, hvor han leier atelier Rue des Abbesses nr 36. Her maler han etter en rigid timeplan.
-
Carl Fredrik Hill oppdager den franske landskapsmaleren Corot og komponisten Beethoven. Hans ønske er å bli like stor innenfor maleriet som Beethoven var i musikken. Hans selvtillit veksler sterkt for tiden.
-
Carl Fredrik Hill rammes av en ulykke; et takvindu i atelieret hans i Paris faller ned på ham og skader ham i ansiktet. Det oppstår komplikasjoner, og han må tilbringe julen på sykehus.
-
Carl Fredrik Hills søster Anna dør. Det er et stort sjokk for ham, men han arbeider intenst med å få ferdig et bilde til Salongen. Bildet blir antatt, og mottar rosende omtale.
-
Carl Fredrik Hills far dør mens sønnen er hjemme i Lund på ferie fra sine kunststudier i Paris. Sønnen skal dermed aldri få anledning til å vise faren at han er blitt en anerkjent kunstner. Etter dette klager Carl stadig over sine mange sykdommer. Han slipper kun få venner inn til seg i Paris. De som får lov å komme, må angi et bestemt signal for å slippe inn. Han nekter å snakke svensk, og tillater seg kun å snakke fransk.
-
Carl Fredrik Hill arbeider intenst med et bilde til Salongen, men blir refusert. Han takler refusjonen dårlig. Han oppsøker atelieret til maleren Manet, lederen for impresjonistene, som også er refusert, og som offentlig har invitert publikum for selv å vurdere sine bilder.
Hill føler sympati med impresjonistene, som han mener er den mest realistiske retningen for øyeblikket. Han skriver brev hjem til familien i Lund om dette.
-
Carl Fredrik Hill forlater sommerheten i Paris og reiser ut til kysten ved Luc-Sur-Mer. Her slipper de psykiske spenningene noe, og han maler noen av sine fineste malerier etter denne ferien.
-
August Strindberg forsøker å få tak i Carl Fredrik Hill i Paris, men Hill vil ikke ha besøk. Han har satt ut rykte om at han er i Italia.
Hill skulle riktignok gjerne ha truffet Strindberg, og innser at det er han selv som er skyld i at et møte ikke kan finne sted.
-
Carl Fredrik Hill er tilbake i Paris. Han lider av paranoide forestillinger, nekter å åpne sine brev, siden han mener å vite hva som står i dem.
Venner oppsøker ham, men harn tar svært kjølig imot dem.
-
Carl Fredrik Hill får et nytt maleri refusert på Salongen i Paris, samtidig som det viser seg at en ukjent person har innlevert et av hans malerier til Akademins utstilling i Stockholm. August Strindberg anmelder det negativt som en dårlig utgave av Corot, mens andre aviser er mer positive.
Hill begynner å se spioner overalt nå. Samtidig er han stolt av seg selv, spesielt sine vakre hender, som han mener alle mennesker beundrer.
Han kjøper nye klær og møbler, under den forestillingen at for å bli rik, må man se rik ut.
-
Carl Fredrik Hill blir mer og mer forvirret. Han mener han kan kommunisere med ånder, men de sier så mye dumt at han blir mest irritert på dem. Han klarer ikke å innse sine begrensninger, og til slutt legger venner ham inn på doktor Blanches klinikk i Passy. J
ournalen viser at han har perioder med både forfølgelsesmani og storhetsvanvidd.
-
Carl Fredrik Hills søster Marie Louise kommer til Paris for å hente broren med seg til Sct. Hans Hospital i Roskilde.
Carl Fredrik er fiendtlig innstilt til omgivelsene. Han snakker en blanding av fransk og svensk.
I motsetning til på det franske sykehuset som han har vært innlagt på, hvor han har vært aktiv og energisk, blir han nå sløv og passiv. Han hverken leser eller tegner.
-
Carl Fredrik Hill blir ikke bedre på Sct. Hans Hospital i Roskilde, og flyttes hjem til sykehuset i Lund. Han beskrives som likegyldig, og ligger hele dagen på sofaen og tegner, uten å bry seg om omgivelsene.
Han er imidlertid forarget på familien, som han mener er ansvarlige for at han er innestengt på denne måten.
-
Carl Fredrik Hill kommer inn i en roligere fase av sykdommen, og kan flytte hjem til familien. Det er moren og søsteren Hedda som pleier ham. Han disponerer to rom i andre etasje i det store huset i Skomakaregatan i Lund.
Han er sky og unngår å se folk direkte i øynene. Når han spiser, sitter han og snakker med seg selv. På veggene i rommene sine har han hengt opp bilder fra tiden i Paris.
Carl Fredrik Hill
Arbeid
Kjønn
Mann