Arbeid
Kjønn
Mann
Fødselsdato
18 desember 1760
Fødselssted
Dødsdato
22 april 1830
Dødssted

Galleri

  • Peter Andreas Heiberg skriver et brev til sin venninne Kamma Rahbek og takker henne for at hun og hennes mann er villige til å ta hans og Thomasines sønn i huset som pleiesønn. Han er i en voldsom konflikt med sin kone Thomasine, som vil skilles og gifte seg med sin baron von Gyllembourg.

  • Johan Ludvig Heiberg er elleve år gammel og flyttes til farens gode venner på Bakkehuset, Knud Lyne og Kamma Rahbek. Her holdes det litterære salonger hvor mange betydningsfulle mennesker fra dansk gullalder kommer. Han leser latin med Rahbek og levende språk med Kamma. Til resten av undervisningen får han teologisk kandidat Peter Hansen, som gutten blir svært glad i.

  • Johan Ludvig Heiberg rømmer fra sine fosterforeldre i Bakkehuset, fordi Rahbek har lovet ham pryl neste dag på grunn av dårlige karakterer, men også på grunn av den tonen farens venner snakker om moren hans på. Han henger ved moren med en svermerisk hengivenhet. På ny flytter han inn hos sin moster Lise.

  • Johan Ludvig Heiberg er tilbake fra et tre måneders opphold i Stockholm. Han blir gjest hos den rike handelsherre konferensråd Brun og hans skjønnlitterære hustru, Frederikke eller Friederike, født Münter. Her treffer han også prinser og diplomater, diktere, vitenskapsmenn –og den yndige og begavete datter Adelaide, også kalt Ida, som senere skal bli grevinne Bombelles. Henne dikter han bevingede dikt til. Både i hjemmet til sin mor og sin far treffer han Jens Baggesen og Oehlenschläger, som står midt oppe i en strid så intens at den kan minne om borgerkrig i det litterære miljø.