Andre navn
Laura Anna Sophie Müller Kieler
Arbeid
Kjønn
Kvinne
Fødselsdato
9 januar 1949
Fødselssted
Dødsdato
23 april 1932

Galleri

  • Henrik og Suzannah Ibsen får denne våren besøk av Laura Kieler og hennes danske mann. De har vært gift i tre år, og er på vei til Syden på grunn av ektemannens Victor Kielers helse; han har fått tuberkulose.

  • Henrik og Suzannah Ibsen besøker Göteborg. Herfra reiser de videre til Stockholm og København. Laura Kieler, som har stått modell for Nora i Et dukkehjem, og har betalt en høy pris for det, skriver dette om Ibsen i samlingen Silhoueter, som utkommer i år: «En ensom mand! Han kalder sig selv således, og andre kalder ham således. En mand, der flytter milepælene længere og længere ud og står på vagt, spejdende efter solens opgang.Så snart han bliver indhentet, viger han sky tilbage og kæmper sig længer ud på vidderne over 'stenrøse og urder'.

  • Henrik Ibsen er i Kristiania og har invitert Laura Kieler, som han ble kjent med i København i 1870, på middag. De to har mye å snakke sammen om.

    Laura har vokst opp på Steinkjer fra 1853, som datter av fogden . Allerede 20 år gammel utga hun Brands Døtre, et Livsbillede af Lili (1869), som var påvirket av Ibsen. Året etter ble hun kjent med Ibsen i København, hvor hun har bodd siden 872.

    Ibsens kjælenavn på henne er  «Lerkefuglen».