Dato
1876

Henrik og Suzannah Ibsen får denne våren besøk av Laura Kieler og hennes danske mann. De har vært gift i tre år, og er på vei til Syden på grunn av ektemannens Victor Kielers helse; han har fått tuberkulose.

Laura, som er 27 år gammel, og født i Tromsø, vokst opp i Steinkjær, har tatt opp banklån uten sin manns vitende, med en venn som kausjonist. Dette forteller hun Suzannah under besøket hos familien Ibsen, og Suzannah forteller det nok videre til Henrik. Han kjenner Laura fra tidligere i København, hvor hun har bodd siden 1872. For ti år siden utga hun  Brands Døtre, et Livsbillede af Lili (1869), sterkt påvirket av Ibsen; det handler om det som skjer videre med personene i Brand etter at Agnes er død. Ibsen kaller henne Lerkefuglen.

Laura skal komme til å bli modellen for Nora Helmer i Ibsens Et dukkehjem. Den personlige krisen i forbindelse med skandalen rundt falskneriet kommer til å sende Laura på en mentalinstitusjon for en tid.Men hun kommer til å fortsette å skrive:  Min Broder Amtmanden kommer til å bli utgitt i 1882, og i 1890 kommer skuepsiller Mænd af ære til å skape oppsikt i forbindelse med sedelighetsdebatten.

Korrekturlest?
Nei