Andre navn
Martinus Ludvig Galschiøt
Kjønn
Mann
Fødselsdato
11 desember 1844
Dødsdato
21 januar 1940

Galleri

  • Erik Skram er tilstede på et møte i foreningen Bogstaveligheden, en diskusjonsklubb for københavnske intellektuelle herrer. Det blir laget en tegning av de tilstedeværende. Tegningen viser Georg Brandes, Sophus Schandorph, Holger Drachmann, Edvard Brandes, Viggo Johansen, August Jerndorff, Herman Trier, J.P. Jacobsen, P.S. Krøyer, Karl Madsen, Pietro Krohn, Kristian Zahrtmann, F. Hendriksen, Karl Gjellerup, Otto Borchsenius, Hans Nic. Hansen, Martinus Galschiøt, Laurits Tuxen, Harald Høffding og Michael Ancher. Erik har påtatt seg arbeidet med å holde gruppen samlet.

  • Amalie får trykket novellene «Glæde» og «Post festum» i det danske tidsskriftet Tilskueren, redigert av Galschiøt. De er skrevet med hennes hjerteblod.

  • Amalie får trykket novellen Det røde gardin" i tidsskriftet Tilskueren, redigert av Galschiøt. Det er uhyggelig fortelling om en kvinne som får kjøpt et stykke rødt flor som hun vil bruke som gardin, men så vil hun ikke bruke det likevel, for det lukter av lik. To dager senere ligger hun død i sengen, og liket blir svøpt i det røde floret.

    Mannen hennes oppdager at en stor, grønn flue kryper på liket under floret og vil fjerne den. Han bøyer seg over henne med lommekniven for å skjære i floert, og merker i samme øyeblikk at det stiger liklukt opp gjennom foldene på gardinet.