Galleri

 • Vincent van Gogh skriver til sin bror Theo og forteller om hvordan han har det her på Montmartre, hvor han bor sammen med en ung engelskmann på 18 år. Vincent er 22. Hver morgen mellom fem og seks kommer den unge mannen og vekker ham, og så spiser de frokost sammen på Vincents værelse og går sammen til kunstforretningen som Vincents onkel eier, og begynner arbeidet i åttetiden. De arbeider sammen hele dagen, og om kvelden går de hjem sammen, spiser et eller annet på Vincents værelse, og resten av kvelden leser Vincent høyt fra Bibelen. Det er planen dere å lese gjennom hele boken.

 • Vincent van Gogh, som nå er 28 år gammel, flytter hjem til sine foreldre, som nå bor i Etten i Holland, ikke langt fra stedet der han vokste opp. Han tegner bønder og arbeidere han ser rundt seg. Han forelsker seg i kusinen Kee Vos, som nettopp har forlatt sin mann og har flyttet inn hos hans foreldre. Hun vil ikke ha ham, og han går inn i en ny krise, og dessuten i en konflikt med faren.

  Han skriver om sine kvaler i brev til broren Theo, der han prediker den fysiske kjærlighetens helbredende kraft.

 • Vincent van Gogh forelsker seg denne sommeren dypt i sin kusine Kee Vos. Hun er enke, 35 år gammel, og har bodd i prestegården hos foreldrene hans denne sommeren. Hun lar det aldri være noen tvil om at hun på ingen måte gjengjelder følelsene hans, og at hun heller ikke kommer til å gjøre det fremtiden.

  Men det får ikke Vincent til å miste motet; han insisterer hardnakket på at han kommer til å fortsette å elske henne så lenge at hun til slutt ville måtte begynne å elske ham tilbake.

 • Vincent van Gogh er tilbake i foreldrenes hjem på prestegården etter oppholdet i Den Haag. Han er full av nye planer nå, blant annet vil han finne seg et større atelier i nærheten.

  Etter noen dager kommer det imidlertid til en voldsom krangel mellom ham og faren.Vincent slynger blant annet ut at han aldri vil ha noe mer med troen å gjøre. Han føler at når han forteller faren noe, blir det bare til tomt prat for ham, og dette gjelder ikke mindre for moren; han syns i det hele tatt at foreldrenes prekener og tanker om Gud, andre mennesker, moral og dyd er nesten bare tullprat.

 • Vincent van Gogh skriver et brev til sin bror Theo. Theo har sendt ham penger, det er han som i hovedsak finansierer brorens liv. Vincent har nettopp vært veldig syk, og i morgen skal han inn på sykehuset igjen.