• Victoria Benedictsson blir født i Skåne. Foreldrene får henne som attpåklatt, -- det sies at hun er blitt unnfanget i et forsonet øyeblikk i forbindelse med søsterens bryllup.

  Gjennom hele Victorias oppvekst skal det komme til å være krig mellom foreldrene. De bor i hvert sitt huss på samme gård, og det er nøye utmålt hvor mange timer datteren  skal komme til å tilbringe hos hver av dem i løpet av dagen.

 • Ola Hanson blir født i Hönsinge i det sydlige Skåne som yngste sønn i en velholden bondefamilie. Han skal komme til å bli en kjent og skandaleomsust forfatter.

 • Søren Krøyer adopteres av sin danske fostermor. Han mottar et reisestipend og drar til fiskerlandsbyen Arildsleie i Skåne, det han bl.a. maler jenta Johanne Pålsson.

 • Ola Hansson, som skal komme til å bli en betydelig svensk poet, prosaforfatter og litteraturkritiker, er gymnasiast. I år begynner han å skrive under pseudonym i lokalavisen. Han skal komme til å debutere som forfatter om fire år.

  Etter hvert kommer han til å bli kjent for sine radikale ideer om kjærligheten og kjønnene, sin tilslutning til Nietzsches radikale ideer, og for sin støtte til August Strindberg. Han kommer til å slå seg sammen med forfatteren Laura Marholm. De kommer til å bli et berømt par i skandinavisk åndsdebatt.

 • Ola Hanson slår seg ned i Skåne, der han blir kjent med forfatteren Stella Kleve, som er psudonym for Mathilda Malling. Hun har nettopp, med hjelp av den danske forfatteren Herman Bang, utgitt en roman, Berta Funcke, som beskriver en ung kvinnes erotiske lengsler. Romanen er blitt svært kontroversiell. Kritkerne syns den er ekkel.

 • Zenon, som er sønn av Dagny Juel og Stanislaw Przybyzsewski, og svensk diplomat, og hans kone Anna, deltar i selskapslivet i Berlin, der Zenon er utsendt som diplomat. Selskapslivet i de diplomatiske kretsene og rike hjemmene i byens finere strøk er hektisk; kveld etter kveld er det å trekke i kjole og hvitt og hvitt.

  I bakgrunnen driver Hitler sine opptog. Siden skal Zenon komme til å skrive i sin erindringer at han den gangen var for naiv til å forstå hva det var som foregikk. Det forsto han siden.

 • Zenon, som er sønn av Dagny Juel og Stanislaw Przsybyzsweski, er tilbake på herregården i Skåne. Hans tante Gudrun Westrup, som er Dagnys mor, men som han tenker på som sin mamma, siden hun og hennes mann adopterte ham som niåring, etter at Dagny ble skutt da han var fem, og etter at han hadde bodd noe år i Polen hos en venninne av faren, er blitt en gammel kvinne nå.