Dato
1854

George Drysdale, en skotsk lege, utgir anonymt boken Physical, Sexual and Natural Religion. Boken omtaler i medisinke vendinger i hvor stor grad seksuell avholdenhet er skadelig for menn, og forklarer hvordan man kan ta forholdsregler med hensyn til prevensjon for å unngå svangerskap.

Han mener at seksuallivet skal være til glede for begge kjønn, og at hovedgrunnen til at det ikke er det, er frykten for at kvinnen skal bli gravid. Boken har en fem siders beskrivelse av et ulykkelig tilfelle der en ung gutt på femten, med sterke seksuelle behov, har onanert flere ganger om dagen i et helt år, inntil han leser en artikkel i et leksikon om hvor farlig slik aktiviet er for helsen.

Etter dette utvikler han hysteri og svekkelse av sjelsevnene, og blir behandlet med medisin og selvpålagt avholdenhet. Dette mener legen og foratteren av boken imidlertid er en helt feil måte å behandle problemet på. Det riktige ville være å forordne regelmessig samleie. Det er mye som tyder på at den unge gutten i eksmplet er ham selv i unge år.

Korrekturlest?
Nei