Dato
1869

Kristofer Janson og Drude Krog Janson slår seg ned på Christopher Bruuns folkehøyskole, som ligger i Sel i Gudbrandsdalen. Ekteparet skal etter hvert komme til å følge med skolen når den flytter til Gaustad, og Kristoffer setter opp hus like ved Bjørnsons på Aulestad. Drude skal også komme til å bli en sentral person ved skolen, på grunn av sitt gode lag med elevene, som bor hos dem på gården.

 

Huset kaller Kristofer ikke uten grunn Solbakken. Janson har alltid hatt stor beundring for Bjørnson, særlig for hans sosiale ansvar og for hans evne som forteller. Kristofer og Drude trives på Solbakken og ville gjerne ha bodd der all sin dag. Slik skal det imidlertid ikke komme til å gå. På grunn av sine liberale teologiske synspunkter skal han komme til å falle i unåde hos Bruun, og hankommer til å bli bedt om å forlate folkehøyskolen. En av årsakene er at han ikke tror på helvete.

Tema
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Oslo, U. i. Henrik Ibsens skrifter. http://ibsen.uio.no/REGINFO_peCNJ.xhtml?bokstav=J og http://snl.no/.nbl_biografi/Kristofer_Janson/utdypning