Dato
22 november 1873

I dag gifter Paul Gauguin gifter seg med danske Mette Gad i Paris. Men ekteskapsinngåelsen er ikke uten kompliasjoner: Det oppstår en ubehagelige situasjon under seremonien, som foregår i rådhuset i den 9. arondissement, på grunn av at Paul ikke kan fremvise dødsattester for begge sine foreldre. Hans mor Aline er nemlig død for flere år siden i en brann i St. Cloud, og alle familiepapirene gikk med i brannen.

Etter mye frem og tilbake blir de unge likevel endelig viet til hverandre. De flytter inn i en liten leilighet i nr 28, place St-Georges. Det er nøyaktig et år siden de traff hverandre i Paris nå, og de er svært lykkelige. Paul dekorerer den lille leiligheten deres med folkekunst fra Peru; vevde tepper, keramikk, keramiske skulpturer i merkelige fasonger. Han bryr seg ikke om tidens mote i innredning.

Økonomien er ganske god for det unge ekteparet: Paul rimelig godt på bankjobben sin, og dette gjør at Mette syns de har råd til en del ekstragavanse i klesveien for hennes del.

Paul for sin del forstår seg ikke på dette med dyre hatter og kjoler; han liker å leve enkelt.

De første ni årene av ekteskapet skal de komme til å være lykkelige sammen. De er gode kamerater, og Mettes tillitsfulle og frimodige vesen er en stor støtte for Paul, som er en fremgangsrik forretningsmann i Paris.

Sted
Korrekturlest?
Nei
Kilde

Gauguin, P. (1937). Paul Gauguin. Oslo, Gyldendal.

http://www.nb.no/nbsok/nb/50f9eaf69f722028b50d728f03568908.nbdigital?lang=no#5

og

Gauguin, P. (1956). Mette og Paul Gauguin. Copenhagen, Gyldendal. s.25

og Goldwater, R. (1979). Paul Gauguin. Oslo, Gyldendal. s. 45-48